Абрамович ларж. Остави бакшиш от €5500 в ресторант

Руският милиардер Роман Абрамович остави бакшиш от близо 5500 евро в ресторант в Истанбул при сметка наполовина на тази стойност, съобщава БТА по информация на турския сайт Хаберлер.

Абрамович, който във вторник вечерял с приятели в ресторанта, изглежда е останал доволен от обслужването, тъй като възнаградил персонала със солиден бакшиш, двойно по-голям от сметката за вечерята, посочва сайтът.

Милиардерът, който има къща в Истанбул, е платил сметка от 85 хиляди турски лири (2664 евро), а бакшишът за сервитьорите е бил на стойност 175 хиляди турски лири (5485 евро).

Изправен пред санкциите на Европа и САЩ след началото на войната в Украйна, руският милиардер Роман Абрамович се премести от Обединеното кралство, след като продаде английския футболен клуб „Челси“.

В ресторанта в квартал Бейкоз известният бизнесмен и компанията му хапнали адана кебап, яглъкара (вид шиш с агнешко месо), агнешко бонфиле и крилца. След вечерята Абрамович напуснал заведението, придружен от армия от бодигардове.

Съдът на Европейския съюз потвърди вчера санкциите срещу руския милиардер, наложени му след руската инвазия в Украйна, предаде Ройтерс.

След като през февруари 2022 г. президентът на Русия Владимир Путин нареди руски войски да нахлуят в Украйна, ЕС наложи санкции на руски представители и множество руски бизнесмени, сред които и Абрамович, като замрази руски активи за стотици милиарди долари.

Четете още

Избор на редактора