Актрисата Емилия Ованесян загина при пожар в Смолян

Актрисата Емилия Ованесян загина в пожар в дома си тази нощ. Огненият ад се е разразил в полунощ в бл.13 на в жк „Нов център“ в Смолян.

Пожарът е тръгнал от жилището Ованесян, съобщава 24 часа. 67- годишната носителка на „Аскеер“ е загинала в пламъците, съобщи шефът на пожарната ст .комисар Симеон Цървуланов.

Ованесян е завършила „Актьорско майсторство за куклен театър“ във ВИТИЗ „Кръстьо Сарафов“ през 1980 г., в класа на проф. Атанас Илков.

При пожара са пострадали са още трима души, които са обгазени. Те са настанени за лечение в ОАИЛ на МБАЛ-Смолян, допълни Цървуланов.

Сред тях едно дете на 16 години, което успяло да излезе само от жилището. Другите пострадали са две жени на възраст между 35-40 години само от жилището.

Още двама пострадали, живеели над изпепеления апартамент. Двата последни етажа на сградата са опушени и по тях има щети Всички хора от блока са евакуирани, води се разследване.

„Обявихме тридневен траур в памет на загиналата при пожар обичаната от всички нас Емилия Ованесян,“ каза директорът на Родопския драматичен театър „Николай Хайтов“ Румен Бечев. С негова заповед се отменят всички постановки на театъра, както и на гостуващите трупи.

„Емилия има далечни роднини, които очакваме да пристигнат в Смолян. Но организацията по погребението ще поеме театърът“, допълни още Бечев. Той добави, че всички, които работят в театъра са в шок от случилото се с известната актриса, която отдаде целият си живот на изкуството.

Последният спектакъл, в който Емилия Ованесян е участвала, е „Бившата мис на малкия град“. Постановката е играна в четвъртък вечерта.

Четете още

Избор на редактора