Полиция претърсва имоти на Васил Божков

Операция на МВР се провежда на територията на София.

По информация на БНР екипи на СДВР и националната полиция претърсват имоти на бизнесмена Васил Божков. Акцията е съвместна със СГП.

Към момента няма официална информация за причините на действията на МВР и прокуратурата.

Разследващите търсят доказателства, свързани с убийството на Алексей Петров, в имотите на Божков, съобщава БНТ.

Нямам нищо общо с Алексей Петров, това е политическа репресия, каза Васил Божков пред журналисти, събрани пред дома му.

„Вие не знаете ли, че в България има хунта от двама души вече? Пеевски и Борисов и прилепени към тях прилепалки като ПП и други подобни“, коментира бизнесменът.

Той обяви „Възраждане“ за изкуствено създадена опозиция, която всъщност е аватар на въпросната хунта. „Трябва всичко това да се изчисти. Дайте по един глас и за мен всичко ще се нареди“, обяви Божков.

Божков заяви, че разследващите търсят документи за фирми, с които той няма нищо общо. Според него излишно се създават „зрелища и психоза“.

Бизнесменът уточни, че не са били арестувани хора, нито са иззети документи по време на акцията.

„Аз съм се върнал, за да направя нещо за тази държава – нещо за вас. За себе си съм постигнал всичко“, каза още Васил Божков.

Той заяви, че скоро ще регистрира политически проект.

След като направи изявление пред дома си Васил Божков беше изведен от полиция. Той е бил поканен от властите да даде показания в СДВР във връзка с дело за седем негови фирми.

„Поредната политическа репресия. Действат като през 2020. Лъжат медиите и създават зрелища. Времената вече са други“, написа в профила си във Фейсбук бизнесменът.

Васил Божков се върна у нас в края на август миналата година след три години престой в Дубай. Веднага след кацането му на летище София той беше арестуван и получи няколко обвинения – за неплащане на хазартни такси, с което фирмите му са ощетили държавата със 700 млн. лева.

Часове по-късно той беше обвинен и в подбудителство за 4 убийства.

Общо обвиненията срещу него са 20.

Четете още

Избор на редактора