Александър, който закла мъжа си, влезе в ролята на съдия

Александър Радев, обвинен в убийството на съпруга си Андреас Ропел в гр. Стамболийски, влезе в ролята на съдия, съобщава Марица.

Още от първите секунди на разпоредителното заседание, представящият се за композитор успя да ядоса реалния съдия по делото Нина Кузманова с постоянно репликиране.

Радев влезе в спор и със своя адвокат Димитър Будаков. Той настоя ход на разпоредителното заседание да не бъде даван, а защитникът му посочи точно обратното.

„Не давам ход на делото!“, заяви подсъдимият. Съдия Кузманова посочи, че това го решава тя, а не той.

„Да не се дава ход, аз съм главното действащо лице във филма, така че не искам. Не искам по този обвинителен акт“, контрира Александър.

След това Радев заяви, че иска „прокурора да изчезне“. Запитан за причините, той посочи, че е некомпетентен и че е направил copy-paste на обвинителния акт, въпреки че бе върнат на обвинението за корекция.

Запитан от съдията какво работи, той отговори „композитор“, след което уточни, че това не е работа. Изненада съдия Кузманова с твърдението, че не е българин, а само български гражданин. „Осиновен съм, не знам какъв съм“, отсече подсъдимият.

Близките на убития Андреас Ропел са предявили искове за обезщетение на обща стойност от 450 000 лв. – по 150 000 за всеки един от тримата.

В крайна сметка Александър Радев се отказа от услугите на адвоката си Димитър Будаков.

Съдия Нина Кузманова отложи заседанието с месец, като изтъкна, че това е предостатъчно време, през което Александър може да си наеме нов адвокат.

Кървавата драма се разигра на 4 май миналата година. Двамата семейни партньори живеели под наем в София. През 2020 г. сключили граждански брак в Германия, за което имали издаден европейски сертификат за брак. Между тях възниквали скандали, които понякога прераствали и във физическа саморазправа.

На 3 май мъжете се преместили да живеят в Стамболийски, в наследствена къща на Александър. На следващия ден ходили на пазар, след което се върнали в дома си. Под влияние на употребения алкохол, двамата започнали да се карат, дърпат, удрят и нараняват. Радев спонтанно решил да умъртви любимия си, взел нож и изпълнил намерението си. По-късно сам подал сигнал в полицията.

Александър е с взета мярка за неотклонение „задържане под стража“.

Още по темата

Избор на редактора