Алек Болдуин отново обвинен за фаталната стрелба

Срещу американския актьор Алек Болдуин отново бе повдигнато обвинение в непредумишлено убийство заради фаталната стрелба на снимачната площадка на уестърна „Ръжда“ („Rust“), при която почина операторката Халина Хъчинс през 2021 г., съобщи прокурорът, отговарящ за делото, цитиран от Франс прес.

Първоначално актьорът беше обвинен в непредумишлено убийство през януари миналата година, но прокуратурата оттегли обвиненията си срещу Болдуин през април. Тогава се появиха нови доказателства, че пистолетът, който е използвал, може да е бил модифициран и това е позволило да бъде произведен изстрел, без да се натиска спусъкът.

Прокуратурата не обяснява в разпространеното днес прессъобщение каква е причината 65-годишният актьор да се върне на подсъдимата скамейка.

На 21 октомври 2021 г. заснемането на уестърна „Ръжда“ в югозападния американски щат Ню Мексико се превръща в трагедия, след като Болдуин насочва оръжие, за което се предполага, че е заредено с халосни патрони. След като натиска спусъка обаче той убива операторката и ранява режисьора Джоел Соуза.

От самото начало актьорът твърди, че е невинен и че е бил убеден, че оръжието му е безобидно, и също така отрича да е натиснал спусъка.

Според американските медии, ако бъде признат за виновен, той може да получи до 18 месеца затвор, съобщава БТА.

Оръжейникът на филма, Хана Гутиерес-Рийд, също е обвинена в непредумишлено убийство. При първоначалното разследване полицията стига до заключението, че именно тя е поставила боеприпаса в оръжието, използвано от Болдуин, вместо халосен патрон.

Четете още

Избор на редактора