Ален Делон с украински орден за заслуги

Президентът на Украйна Володимир Зеленски награди легендарния френски актьор Ален Делон с орден „За заслуги“ – най-високото украинско отличие, за подкрепата му към страната. Това съобщи украинският посланик във Франция Вадим Омелченко на живо в предаването на водещия Сирил Вигие по TV5Monde.

Той отбеляза, че награждаването на звездата на френското кино от президента Зеленски с орден „За заслуги“ ІІІ степен за помощта към Украйна е „изключително рядък и безпрецедентен жест по отношение на чужденец“.

През септември 2022 г. Ален Делон проведе разговор от студиото на TV5Monde с президента Володимир Зеленски от Киев. Известно е, че още от началото на руската инвазия в Украйна актьорът подкрепи страната – чете публично стихове на украинския класик Тарас Шевченко, обеща на държавния глава Зеленски да посети Украйна, когато се появи такава възможност, и заяви, че би служил в редиците на въоръжените сили на страната, ако беше с 50 години по-млад.

Междувременно обаче здравето на Ален Делон се влоши, трите му деца – Антони, Анушка и Ален-Фабиен, подхванаха съдебни битки помежду си, свързани с укриването на информация за състоянието на актьора и с разнобой във вижданията им за лечението, на което трябва да бъде подложен. Наскоро съдът на община Монтаржи постанови Делон да бъде поставен под засилен режим на попечителство.

Четете още

Избор на редактора