Алкарас срещу Зверев във финала на Ролан Гарос

Карлос Алкарас се класира за първи път в кариерата си за финала на „Ролан Гарос“. Испанецът трябваше да прави обрат от 2:1 сета срещу Яник Синер и след малко повече от четири часа се поздрави с победата с 2:6, 6:3, 3:6, 6:4, 6:3.

Така той се превърна в най-младия тенисист, достигал до последния сблъсък от Голям шлем на всички настилки.

Двете нови лица на мъжкия тенис не разочароваха публиката на корт „Филип Шатрие“, показвайки най-доброто, на което са способни. Все пак 21-годишният тенисист запази повече енергия за последния сет и вече води в директните сблъсъци срещу италианеца с 5:4 на победи, съобщи БНТ.

В другия полуфинал Александър Зверев успя да победи Каспер Рууд с 2:6, 6:2, 6:4, 6:2. Норвежкият тенисист обаче имаше сериозен дискомфорт със стомаха след края на първия сет, който се отрази изключително негативно на неговата игра.

27-годишният Зверев за първи път в своята кариера се класира на финала на Ролан Гарос, като до този момент в своята кариера имаше четири полуфинала на турнира.

Първият сет бе под контрола на Рууд, който направи ранен пробив, за да поведе с 2:0, а след това затвори сета с нов пробив за 6:2.

Вторият сет започна с коренно променено лице на Рууд, който допусна пробив – 0:1. Зверев направи втори пробив, за да поведе с 4:1, а това бе напълно достатъчно, за да изравни резултата в сетовете след 6:2.

В третия сет един пробив бе напълно достатъчен за Зверев, който спечели с 6:4.

Четвъртият сет започна с нов пробив на Зверев, който след това направи още един за 5:2, а на свой сервис затвори мача с 6:2.

Четете още

Избор на редактора