Американец застреля 8 души и се гръмна

Мъж, заподозрян в убийството на осем души в покрайнините на американския град Чикаго, в щата Илинойс, се застреля след сблъсък с полицията в щата Тексас, предаде Асошиейтед прес, като се позова на съобщение на правоохранителните органи.

От полицията в Джолиет, щата Илинойс, написаха в социалната мрежа „Фейсбук“ около 20:30 ч. местно време вчера (04:30 ч. тази сутрин бълг. вр.), че 23-годишният Ромео Нанс е бил засечен от шерифската служба в град Наталия, щата Тексас. При последвалия сблъсък с представителите на органите на реда заподозреният се е застрелял.

Шерифската служба на окръг Медина, в Тексас, съобщи във „Фейсбук“, че мъж, подозиран за убийствата в Чикаго, е влязъл в окръга по междущатската магистрала 35. Впоследствие е имало престрелка на бензиностанция между Нанс и пристигнали от различни участъци полицаи, като заподозреният се е самоубил.

Нанс беше заподозрян в застрелването на осем души на три места в покрайнините на Чикаго. Преследването му предизвика паника сред гражданите на въпросните населени места сутринта в понеделник, като полицията предупреди изрично, че той все още е на свобода и е „въоръжен и опасен“.

Първоначално полицията в окръг Уил, щата Илинойс, и в Джолиет обяви, че не е ясен мотивът за убийствата, но Нанс е познавал жертвите. Специалният отдел за бегълци на ФБР е помагал на местната полиция в издирването на заподозрения, каза началникът на полицията в окръг Уил – Уилям Еванс.

Телата на жертвите са били открити в неделя и в понеделник в три отделни жилища, уточниха от полицията на пресконференция вчера. Властите смятат, че Нанс е отговорен и за още една престрелка в щата Илинойс, при която мъж е бил ранен.

„Полицай съм от двадесет и девет години и това е може би най-ужасяващата сцена на местопрестъпление, на която съм бил“, каза Еванс по време на пресконференция в Джолиет снощи. Заместник-началникът на окръг Уил – Дан Джънгълс, заяви, че жилищата, където са извършени убийствата, са били под наблюдение от неделя вечер, в случай че Нанс реши да се върне в някое от тях.

„Непрекъснато гледах през прозореца и проверявах дали вратата е заключена“, казва за АП Тереза Смарт, която живее през един блок от жилищата, в които са убити седем от осемте жертви.

Четете още

Избор на редактора