Американците най-нетърпеливи, вече кацнаха в Доха

Звездите на предстоящото Световно първенство по футбол започнаха да пристигат в Катар преди първото по рода си издание на турнира, което ще се проведе в Близкия изток и арабския свят.

Сред първите са представителите на САЩ, които пристигнаха на международното летище Хамад в четвъртък вечерта.

Подобно на няколко мениджъри на национални отбори, Берхалтер обяви състава си за предстоящото Световно първенство по футбол тази седмица, като посочи 26 играчи в списъка си, които да предизвикат Англия, Уелс и Иран през груповата фаза.

САЩ – съдомакин на Световното първенство по футбол през 2026 г. – ще участва на своето 11-то Световно първенство по футбол през 2022 г., като най-добрият им резултат в турнира е на първото издание в Уругвай през 1930 г., когато те завършват трети.

Хесус Ферейра, Шон Джонсън, Арън Лонг, Джордан Морис, Уокър Цимерман, Келин Акоста, ДеАндре Йедлин, Кристиан Ролдан и Шак Мур бяха сред първите звезди от Световното първенство, които стъпиха в Катар и към тях ще се присъединят още стотици през следващите дни, докато 32-те участващи нации се подготвят да преследват най-голямата награда в световния футбол.

Берхалтер и САЩ могат да очакват бурна подкрепа в Доха. След Катар най-много билети за турнира са закупили жителите на САЩ.

Президентът на ФИФА Джани Инфантино каза, че светът на футбола е бил развълнуван през изминалата седмица, наблюдавайки как треньорите разкриват съставите си за състезание в най-голямото събитие на световния футбол.

Четете още

Избор на редактора