5.6 C
София
неделя, 4 декември, 2022

Анатолий Карпов изтрезня, излезе от будната кома

Анатолий Карпов прескочи трапа. 12-ият световен шампион по шахмат е изтрезнял, както се казва разговорно на медицинското „излизане от будна кома“.

Около Анатолий Евгениевич се разрази истински медиен екшън през уикенда. Той претърпя обикновен руски битов инцидент при сериозна злоупотреба с алкохол и бе закаран в болница в безтегловно състояние с видими външни наранявания, счупен крак и съмнения за мозъчни увреждания.

В пресата обаче репортери се развихриха и се появиха съобщения, че депутатът от Думата е бил пребит от украинци заради откровено пропутинските му възгледи.

Бил намерен облян в кръв близо до парламента. Появи се успоредно и криминален сюжет за пребиване от пияни бездомници с цел грабеж и спешно закупуване на животоспасяващ алкохол.

После Карпов бе описан като вече полумъртъв от побоя, лекари се бореха за живота му няколко часа. Беше изведен в будна кома, за да спасяват пътника за оня свят.

При медицинските изследвания обаче стана ясно, че Карпов е бил просто мъртво пиян. И заедно с 2,76-те промила алкохол в кръвта отпадна политическият сюжет, а после и криминалният.  

Наталия Буланова, съпругата на Карпов, дава за в.“Известия“ последни новини за здравословното състояние на мъжа си, който е настанен в московска болница.

„Тази сутрин бях при него, той е в съзнание, не се чувства отпаднал, иска да се прибере у дома и се ядосва, че лекарите не го пускат. Те казват, че трябва още да полежи, да се съвземе след комата. Казаха, че вероятно в края на седмицата ще го изпишат“.

Буланова съобщава още, че Карпов се чувства добре, говори спокойно с лекарите и не са диагностицирани никакви интелектуални отклонения.

„Еkspresso“  помоли за коментар по темата мендижъра на Веселин Топалов – гросмайстор Силвио Данаилов, който е личен приятел на Карпов.

„Познавам Анатолий Карпов добре, той е типичен умерен пияч в рамките на закона. Никога не е прекалявал, винаги се е държал разумно на масата. Не знам какво му е станало та да се докара така“, каза Данаилов.

В рамките на закона, обаче руският алкохолен закон. Ако ни съдят по него ние, българите, ще лежим доживот, коментират и редакционни умерени пиячи.

spot_img

Още по темата

spot_img

Последни новини