Антон Хекимян е кадидатът на ГЕРБ за кмет на София

Журналистът Антон Хекимян е кандидатът на ГЕРБ/СДС за кмет на София. Точно в 10 часа документите му бяха внесени в Общинската избирателната комисия.

Онзи ден той изненадващо напусна бТВ след 19 години работа там.

Хекимян уточни, че е имал лична среща с лидера на ГЕРБ Бойко Борисов и от него е получил поканата за поста. „Помолих за време да помисля, защото това решение не може да бъде взето за секунди (…), но реших да се кандидатирам, за да работя за обществото, но от другата страна“, добави той.

Антон Хекимян е роден на 22 май 1984 г. в Стара Загора. Майка му е българка, а баща му – арменец. Завършва езиковата гимназия „Ромен Ролан“ в Стара Загора с немски и английски, и “Журналистика“ в Софийския университет „Св. Климент Охридски“, сочи справка на отдел „Справочна“ на БТА.

Още като студент започва работа в телевизия бТВ, където през годините е стажант, репортер, редактор, водещ. От 2004 г. е репортер в сутрешния блок на телевизията. През септември 2013 г. става водещ на съботно-неделния сутрешен блок „Тази събота и неделя“. На 2 юни 2014 г. става водещ на сутрешното предаване „Тази сутрин“ на бТВ. Антон Хекимян е директор на отдел „Новини, актуални предавания и спорт“ на бТВ от края на 2020 г. На 23 септември 2023 г. „бТВ Медия Груп“ (bTV Media Group) обявява, че приема с незабавен ефект оставката на Антон Хекимян, директор „Новини, актуални предавания и спорт“, вследствие на неговото решение да продължи в друга професионална посока.

Четете още

Избор на редактора