Съдът: Двойният убиец Семерджиев остава зад решетките

Апелативният съд в София остави окончателно в ареста Георги Семерджиев, обвинен за катастрофата на 5 юли в столицата, при която загинаха две млади момичета.

Според съдиите има събрани достатъчно доказателства, които обосновават предположение, че именно Семерджиев е причинил катастрофата, съобщи bTV.

В съдебната зала прокуратурата заяви, че в колата, с която стана катастрофата, имал около 60 грама метамфетамини.

Обвинението припомни, че по тялото на Семерджиев има няколко наранявания, в дома му е намерена лявата му обувка, а дясната в катастрофиралата кола. Доказано е, че Семерджиев се е прибрал със стълба след инцидента. Именно в колата му са намерени ключовете за жилището, в което се прибрал и беше задържан, посочи прокуратурата.

Свидетели потвърдили по време на разпита си, че мъжът е минал на червено с висока скорост. Разпитаните казали, че се движел толкова бързо, че “все едно ще излети”.

Срещу Семерджиев вече има пет обвинения. Той вече има обвинение за ползване на фалшиви номера, с които е карал. Това разкри адвокатът му Мирослав Христов. Той уточни, че новите обвинения са от вчера. По думите му е безспорно установено, че Семерджиев е бил сам в колата.

Кръвните проби все още не са готови, обясни адвокатът и допълни, че Семерджиев все още нищо не си спомня. Личната му карта е взета на 10 юни от патрул на пътната полиция, заедно с шофьорската книжка от Швейцария, каза още защитникът.

Той заяви още, че сходство с инцидента, при който загина Милен Цветков, не може да има. В случая с журналиста има директен сблъсък кола с кола и така е настъпила смъртта, а при инцидента от 5 юли има първоначален удар и промяна в траекторията на автомобила, след което е настъпил фаталният изход за жертвите. Затова и няма как да се говори за евентуален умисъл, разясни адвокат Христов.

Самият Семереджиев не се яви в съдебната зала. Постъпила е молба от обвиняемия, че не желае да присъства поради здравословни причини.

Четете още

Избор на редактора