Араби харесали летище Узунджово за карго полети

Саудитска Арабия има интерес към изграждането на карго летище в България, по-конкретно в Узунджово, заяви по БНТ служебният министър на икономиката и индустрията Никола Стоянов.

Преди ден той се завърна от посещение в Саудитска Арабия, където бе с още министри от служебния кабинета и бизнес делегация, предаде БТА.

Заради войната в Украйна, въздушните коридори за доставки в Европа се изместват, уточни Стоянов. Затова България в момента е добра точка за карго летище, а Узунджово е удобно с разположението си – на няколко километра от магистралата, лесно достъпно, обясни той.

Никола Стоянов каза още, че от страна на Саудитска Арабия има сериозен инвестиционен интерес в млечната промишленост. Става дума за обща инвестиция в изграждането на млечна ферма в България в съдружие с българската компания „Ел Би Булгарикум“.

Има потенциал подобна ферма да се превърне в най-голямата в страната и региона, и да изнася продукция за нуждите на целия Персийски залив, обясни Стоянов. През тази инвестиция ще осигурим сериозно производство, за да задоволим всички пазари в Саудитска Арабия, добави Стоянов.

РЕКЛАМАspot_img