Аранча Санчес застава пред съда за укриване на имущество

В Барселона започна делото срещу бившата номер 1 в света в женския тенис Аранча Санчес Викарио, която е заподозряна в укриване на имущество, съобщиха за ТАСС от Върховния съд на Каталуния. Очаква се изслушването да продължи до 15 септември.

В обвинителния акт прокурорите настояват бившата спортистка и нейният бивш съпруг Жозеп Сантакана да бъдат осъдени на четири години затвор. Те са заподозрени в укриване на собственост и съмнително обявен фалит, за да избегнат плащане на дълг към Банката на Люксембург в размер на 7.5 милиона евро.

Санчес Викарио каза пред съда, че се е доверила на тогавашния си съпруг да управлява парите й и не е знаела за никакво незаконно манипулиране на нейните семейни активи. Двамата се разведоха през 2019 година и отричат обвиненията.

„Направих това, което ми каза да направя, защото съм тенисистка, нямам никакви познания за активи, компании или каквото и да било. Доверих се на съпруга си“, каза тя пред съда в Барселона, хлипайки на моменти.

Испанката добави, че едва по-късно е осъзнала сериозността на ситуацията и се изправила пред съпруга си, който „признал фактите“. Тя каза пред съда, че вече е платила около 1,9 милиона евро на банката.

51-годишната Санчес Викарио беше номер 1 в света на сингъл и на двойки. Тя също така е носителка на 14 титли от турнирите от Големия шлем и петкратен шампион от „Фед къп“ с националния отбор на Испания.

Четете още

Избор на редактора