Арестувахме терорист, издирван от Интерпол. Познат на наша депутатка

Край Плевен задържаха издирван с червена бюлетина от Интерпол. Акцията е станала днес в с. Любеново, около 14 часа, каза за БТА говорителят на главния прокурор Сийка Милева.

Давид Бодил е на 28 години и е издирван за съпричастност към терористичен акт. В червената бюлетина е било записано, че той е изключително опасен, въоръжен и агресивен.

Към червената бюлетина е прикрепена информация, че в дома на младежа във Великобритания са намерени взривни вещества, а също и чертежи за изработка на такива.

Мъжът остава в ареста за 72 часа, прокуратурата ще иска постоянния му арест от съда в Плевен. След това започва и производството по екстрадиция.

Първоначално се появиха информации, че британецът е задържан в в имот че фермата е на депутатката от 45-ото и 46-ото Народно събрание от ПГ на „Демократична България“ Албена Симеонова. В настоящия парламент тя е член на комисиите по земеделие и екология.

Симеонова разказа пред БНТ, че Дейвид Бодил живее в селото, а къщата била на дядо му. Тя познавала британеца и му помогнала да си включи тока и водата в къщата, понякога и му превеждала.

„Да, познавам го, след Нова година го водих да си плати тока и водата. Но всеки би помогнал на един чужденец. Още повече, че дядо му ми беше много близък“, каза депутатката.

Албена Симеонова уточни, че дядото и бабата на Дейвид, Филип и Джани, си купили къща в село Любеново. Имотът бил на другия край на селото и далеч от нейната ферма за биопроизводство.

Тя заяви, че е изненадана от ареста на Бодил. Виждала го е само за половин час, когато му превеждала в кметството, защото никой в селото не говорил английски. Според нея издирваният с червена бюлетина от Интерпол изглеждал изключително нормален.

Още по темата

РЕКЛАМАspot_img
РЕКЛАМАspot_img

Избор на редактора