Арест за адвокатски сътрудник, купувал имоти с измама

Адвокатски сътрудник е задържан и са му повдигнати обвинения за документни престъпления, както и за държане на оръжия и боеприпаси, заради незаконно придобиване на имоти в различни квартали на София, съобщиха на пресконференция от Столичната дирекция на МВР (СДВР).

Мирослав Данаилов, заместник-директор на СДВР, заяви, че са ощетени самотноживеещи възрастни хора и наследници на починали. След месеци работа по случая и акция по задържане, състояла се на 16 януари, са арестувани четирима души.

Началникът на отдел „Разследване“ Николай Станчев обясни, че придобитите имоти са апартаменти. При схемата са използвани подставени лица, които, след като придобивали имотите, са правили замяна с обвиняемия за вещи, чиято стойност е драстично по-ниска.

Незаконно придобити са осем апартамента. Заменки са се правили и с евтини имоти извън столицата. Разследването продължава като се предполага, че обвиняемият е подпомаган от длъжностно лице. Предстои прокуратурата да поиска постоянното му задържане в ареста. Останалите арестувани са разпитани като свидетели и освободени.

Четете още

Избор на редактора