Атанасова вече не е депутат. Кой ще я смени

Дългогодишната шефка на групата на ГЕРБ Десислава Атанасова вече не е депутат. Преди минути Народното събрание прие оставката ѝ със 135 гласа „за“ от ГЕРБ-СДС, ПП-ДБ и ДПС. „Против“ гласуваха 31 от БСП, ИТН и един от ПП-ДБ.

Бившият общински съветник в община Две могили и бивш депутат от СДС Драгомир Драганов ще заеме мястото на доскорошния председател на парламентарната група на ГЕРБ Десислава Атанасова, която на 19 януари беше избрана за член на Конституционния съд.

Драганов е бил народен представител в 48-я парламент, тогава е бил член на комисията по въпросите на Европейския съюз и на комисията по транспорт и съобщения. Според биографична справка, публикувана от БТА, той е бил заместник-кмет и изпълняващ длъжността кмет на община Бяла в периода от 1991 г. до 1995 година. Бил е общински съветник и кмет в община Две могили, като на местните избори през 2023 г. отново се е кандидатирал за градоначалник. Областен председател е на СДС от 2015 г.

Той е мениджър и предприемач в частния бизнес с опит в областта на текстилната индустрия, хотелиерството и ресторантьорството, зали за спорт и здраве. Бил е президент на ФК „Бенковски“ – Бяла, и ФК „Филип Тотю“ – Две могили, както и член на управителния съвет на ФК „Дунав“ – Русе.

Бойко Борисов оглави парламентарната група на ГЕРБ-СДС и си избра три заместнички – Деница Сачева, Рая Назарян и Теменужка Петкова и по традиция – председателят на СДС Румен Христов.

Четете още

Избор на редактора