Атанасов: Стоянов е бил свързан с Ники Митничаря

Калин Стоянов е живял в секретна квартира и е бил свързан с Николай Филипов – Ники Митничаря, съобщи по БНТ съпредседателят на „Демократична България“ Атанас Атанасов. Той цитира разпит от 2023 г по досъдебно производство, образувано от Стефчо Банков, брат на арестуваната шефка на митниците – Петя Банкова, срещу министър Калин Стоянов.

В този разпит се визират две досъдебни производства, които са образувани срещу неизвестен извършител, но касаят вътрешния министър Калин Стоянов. Едното от тези досъдебни производства е за това, че той се е самонастанил в секретна квартира, което е абсолютно нарушение. И още едно досъдебно производство за свързаност на Калин Стоянов с Николай Филипов, т.нар. Ники Митничаря , с частна митница долу в Бургас. Да вземе прокуратурата да покаже тези дела да ги видиме какви са, разказа още Атанасов.

По думите му „аферата в митниците“ е измислен сюжет и активно мероприятие, което трябва да изпълни няколко задачи. Една от тях е да се отклони вниманието от аферата Нотариуса.

Втората цел на организаторите е да дискредитират нашата коалиция предизборно, че ние сме организатори на контрабанда. Председателят на ДАНС казва, че разработката е започнала преди година. Само че към онзи момент нито главният секретар, нито шефът на митниците са заемали постовете си. Всичко това е навързано с цел предизборно да бъдем дискредитирани. От вчера виждам настървеност по отношение на Бойко Рашков, споменава се името на Асен Василев. Това е целият сюжет., каза още Атанасов.

Четете още

Избор на редактора