Аутопсията: Пенев е починал от задушаване при ареста

Павел Пенев е починал от задушаване – това е заключението на съдебните медици направили аутопсията на 58-годишния мъж. Според източници на БНТ Пенев е бил притиснат до земята от петима полицаи.

Записите от бодикамерите на полицаите показват, че една от униформените е държала краката му, а другите четирима са се опитвали да го обездвижат, като са го притиснали силно към земята. Така белите дробове на мъжа дълго време са били силно ограничени, той се е задушил и е починал.

Вчера двама служители от полицията в Стара Загора бяха временно отстранени от длъжност заради преследването, завършило със смъртта на 58-годишния Пламен Пенев.

Семейството на Пламен Пенев все още търси отговор на въпроса какво точно се е случило. Той често посещавал въпросната бензиностанция, където пиел кафе и разхождал кучето си, тъй като живеел на близо. Не бил конфликтна личност, нямал склонност към саморазправа и не носил оръжие.

Междувременно обаче стана ясно, че той е бил принудително настаняван в психиатрия. Оттогава той е работил на специален режим.

Според адвоката на семейството сигналът подаден на 112 трябва да се огласи, за да се разбере истината около случилото се.

Четете още

Избор на редактора