АФ: Да разпитат Пеевски за президентството

В отворено писмо от Антикорупиционния фонд (АФ) призоваха главния прокурор и председателите на Антикорупицонната комисия и ДАНС да разпитат председателя на Парламентарната група на ДПС Делян Пеевски за твърденията му за нерегламентирани действия в президентството, съобщи БНР.

От неправителствената организация цитират изказвания на Пеевски в два последователни дни, в които той нарича президентството “тъмна институция, пълна с кеш на база на разграбването на държавата” и споменава две имена – Копринков и Сотир Ушев, наричайки ги „касиерите“.

„В една правова държава всичко това, изречено от депутат и лидер на парламентарна група, е достатъчно основание за предприемане на действия за изясняване на тези твърдения, които да започнат с неговия разпит.

Смятаме за важно да се установи дали в случая става дума за заплаха чрез медиите или за притежавани данни за реални закононарушения“, пише в отвореното писмо на  Антикорупционния фонд до главния прокурор и председателите на Антикорупционната комисия и ДАНС.

Четете още

Избор на редактора