Ахтопол и Царево под вода. Коли плуват по улиците

Истински апокалипсис по морето. Пороите наводниха Ахтопол. Градът е под вода, а колите плуват по улиците. Туристите направо бедстват.

„Тотален потоп в Ахтопол, пътят Ахтопол – Царево е затворен“, посочват от Meteo Bulgaria, където споделят снимки на Георги Пенчев.

Община Царево обяви частично бедствено положение заради обилните валежи в региона. Тя ще е в сила следващите 5 дни. Река Велека е преляла при с. Кости и залива населеното място, обяви кметът Георги Лапчев.

Поройните дъждове заляха Царево, Ахтопол, село Кости, къмпингите Арапя и Нестинарка. На места дъждът е достигнал до 250 л/кв. м. за денонощие. Създаден е кризисен щаб, който заседава в община Царево. Той е председателствен от кмета на общината, който заяви, че има непотвърдена информация за трима изчезнали.

На територията на община Царево дъждът продължава да вали и не спира. Хората в село Кости са евакуирани, тъй като река Велека излезе от коритото си. Същото е положението и в село Бродилово, но там няма бедстващи хора. Кметският наместник успя да изнесе всички хора и там няма пострадали, обясни Георги Лапчев.

На кадрите се вижда, че колите буквално плуват по улиците.

Четете още

Избор на редактора