Байдън е събрал $15 млн. за изборите само за един уикенд

Президентът Джо Байдън събра 15 милиона долара за предизборната си кампания от донори само през уикенда в Лос Анджелис, предаде Франс прес, като се позова на запознат източник.

Според местни издания никога президент или кандидат за президент не е събирал толкова пари при едно единствено преминаване през мегаполиса на киноиндустрията, където донорите по традиция са щедри към кандидатите на демократите.

В Лос Анджелис Байдън присъства на срещи при закрити врата, но имаше и два приема, до които бяха допуснати журналисти. На тях Байдън похвали свършеното през президентския си мандат и предупреди, че най-голямата заплаха срещу демокрацията е Тръмп. „Ако ние изгубим нашата демокрация, ние губим всичко“, заяви той.  Байдън добави, че Тръмп насърчава политическото насилие, вместо да го отхвърля.

Двете прояви, отворени за журналисти, се проведоха в луксозни вили и на тях присъстваха знаменитости като Стивън Спилбърг и Лени Кравиц, уточнява БТА.

Байдън дълго време отказваше да атакува челно или дори да споменава предшественика си. Но демократът се сблъсква със спад в рейтинга и не успява да превърне в политически актив постигнатото в икономическата и социалната сфера.

Предизборната кампания за изборите през 2024 г. пък се очертава да бъде една от най-скъпите в историята на страната. Според прогнозите на специализираната агенция ГрупМ около 16 милиарда долара може да бъдат похарчени за политически реклами по време на тази кампания, което ще е с 30 процента повече спрямо предходната през 2020 г.

Четете още

Избор на редактора