Байдън нарече Путин луд кучи син

Американският президент Джо Байдън е нарекъл руския държавен глава Владимир Путин „откачен кучи син“ (в оригинал „crazy SOB“ – съкращението за son of a bitch – бел. ред.) по време на проява в Сан Франциско, щата Калифорния, за набиране на средства за предизборната си кампания, предаде Ройтерс.

Освен това Байдън предупреди, че винаги съществува ядрена заплаха, но значимата заплаха за човечеството си остава климатът, съобщава БТА.

„Това е последната екзистенциална заплаха – климатът. Ние имаме един откачен кучи син като този човек Путин и други и винаги трябва да се притесняваме от ядрен конфликт. Но съществената заплаха за човечеството е климатът“, е заявил американският президент в тесен кръг от финансови благодетели според Ройтерс.

Агенцията припомня, че Байдън не за първи път нарича някого „кучи син“. През януари 2022 г. той е бил хванат да употребява обидния израз по адрес на репортер за Белия дом на телевизия „Фокс нюз“.

В началото на тази информация Ройтерс прави изричната уговорка, че в нея може да има съдържание, което би обидило някои читатели. Байдън е претендент за президентската номинация на Демократическата партия за изборите през ноември тази година.

Четете още

Избор на редактора