Байдън: Не съм стар, а опитен и мъдър

Президентът на САЩ Джо Байдън се пошегува с възрастта си по време на традиционната вечеря на кореспондентите към Белия дом, предадоха световните агенции, цитирани от БТА.

По традиция медийният елит на Вашингтон, както и политици и знаменитости се събраха в хотел „Хилтън“ в столицата за това събитие. На теория то се провежда в чест на първата промяна на американската Конституция, защитаваща свободата на словото. Но на практика събитието протича с много шеги по наболели теми, като често пъти шегите са и доста хапливи.

Така например на тазгодишната вечеря хумористът от „Дейли шоу“ по телевизия „Комеди сентръл“ Рой Ууд-младши припомни, че ако Байдън бъде преизбран догодина на президентските избори и встъпи в длъжност официално през 2025 г. , то той ще остане на президентския пост до 86-годишна възраст.

После той припомни, че във Франция пък има вълна от протести срещу пенсионна реформа, която увеличи възрастта за пенсиониране от 62 на 64 години. Това провокира широка усмивка от страна на Байдън.

„Лозунгът на Байдън е: „Оставете ме да свърша работата, но това не е лозунг за предизборна кампания, а умоляване“, добави хумористът. „Каквото си искате говорете за нашия президент, но когато той се събужда от сиестата си, работата е свършена“, подчерта той.

„Наричайте ме стар, но аз наричам това опитен и закален. Казват, че съм истинска антика, но аз казвам, че съм мъдър. Казват, че не съм изобщо млад, но Дон Лемън (доскорошен журналист от Си Ен Ен – бел.ред.) би казал, че аз не съм първа младост“, пошегува се Байдън.

Лемън неотдавна беше отстранен от Си Ен Ен, след като породи полемика, заявявайки, че кандидатката за президентските избори Ники Хейли, която е на 51 години, не е първа младост.

Байдън не спести и хаплив коментар по адрес на медийния магнат Рупърт Мърдок, който е на 92 години и е собственик на консервативната телевизия „Фокс нюз“.

„Можете да решите, че не обичам Мърдок, но това не е вярно. Как мога да не обичам един човек, който ме прави да изглеждам като Хари Стайлс“, пошегува се Байдън, визирайки младата британска поп звезда.

На вечерята на кореспондентите присъстваха 2600 души и банкетната зала беше препълнена.

Още по темата

Избор на редактора