Байдън повиши британския премиер в президент

Посрещайки британския премиер Риши Сунак, президентът на САЩ Джо Байдън по погрешка го нарече „Г-н Президент“, съобщи ДПА.

След това 80-годишният Байдън, който обяви, че ще се бори за преизбиране догодина, бързо се поправи, като дори се пошегува, че е повишил своя гост.

„Е, Г-н Президент, Г-н Президент, току-що ви повиших. Г-н Министър-председател, страхотно е пак да се видим“, каза Байдън на 43-годишния Сунак.

Британският премиер, изглежда, се засмя на грешката, която не е първа за американския президент в последно време, отбелязва ДПА. Сунак, който зае поста през октомври, е в Белия дом за първи път.

След това американският президент припомни, че се е срещнал няколко пъти с британския премиер през последните месеци – в Сан Диего, Белфаст и Хирошима.

„И сега ще решим всички проблеми на света в следващите 20 минути“, добави Байдън, отново в шеговит тон.

Основни теми на разговорите им са войната Русия срещу Украйна и икономическата сигурност, съобщи по-рано говорителката на американското президентство Карин Жан-Пиер.

Срещата се провежда в момент, когато западните сили се опитват да установят кой е виновен за разрушаването на язовирната стена на Каховската ВЕЦ в Южна Украйна, наводнило голям район и причинило големи щети. Киев и Москва се обвиняват взаимно за този акт, отбелязва Ройтерс.

Четете още

Избор на редактора