Байерн се провали за първи път у дома

Байерн (Мюнхен) изигра много слаб мач и загуби от Вердер (Бремен) вкъщи с 0:1 в мач от 18-тия кръг на Бундеслигата. Бившият играч на баварците Митчел Вайзер вкара единственото попадение за гостите в 59-ата минута.
Играчите на Томас Тухел играха вяло през целия мач, макар и да имаха ситуации, а Вердер пък се бранеше добре и заслужи трите точки. По този начин германските шампиони останаха на цели 7 точки зад Байер (Леверкузен), макар и да са с мач по-малко.
По този начин баварците загубиха срещу Вердер в първенството за пръв път от 28 мача в, като досега имаха 24 победи и 4 равенства, а последното им поражение от този съперник бе от далечния септември 2008 г. Това бе и първата загуба вкъщи на Байерн през сезона, както и първи успех за “бременските музиканти” като гост от 11 поредни мача насам.
Поражението на Байерн вкъщи сложи край и на друга положителна серия. За пръв път от февруари 2020 г. тимът не успя да се разпише като домакин в мач от Бундеслигата. За последно това се случи при равенството 0:0 с РБ Лайпциг.
Днешната загуба сложи край и на трите поредни успеха в първенството за тима на Тухел и силно утежни ситуацията им в борбата за титлата срещу безгрешния дотук Байер (Леверкузен). Вердер пък няма поражение в пет поредни срещи и с днешния успех се изкачи на 12-о място, уточнява БНР.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by 433 (@433)

Четете още

Избор на редактора