Батков се връща във футбола, синът му влиза в политиката

Бившият собственик на Левски Тодор Батков е новият член на Обществения съвет на Българския футболен съюз, съобщиха за БТА от централата.

Адвокатът ще стане член номер 8 на Обществения съвет – структура, създадена от предишния президент на БФС Борислав Михайлов и оставаща с активна дейност и при наследника му Георги Иванов.

Председател на Обществения съвет към ИК на БФС е Валентин Михов, негов заместник е Христо Порточанов, а в експертния състав влизат Андрей Желязков, Антон Попов, Божил Колев, проф. Лъчезар Димитров и Константин Баждеков. Сега към тях се добавя и Тодор Батков.

Съветът започна работата си през месец август 2022-а година и през това време е работил върху варианти за ограничаване на чужденците в българския футбол, а също така и начини за подпомагане на женския футбол, на детско-юношеския футбол, за увеличаване на приходите от телевизионните права за клубовете.

Тодор Батков-младши пък реши да се хвърли в политиката. Той влиза в гражданската квота на ГЕРБ за изборите за Народно събрание.

„Без да се замислям приех поканата на ГЕРБ да бъда издигнат за кандидат за народен представител от гражданската квота на предстоящите парламентарни избори от област Смолян. За мен този избор е въпрос на дълг към родния край“, обяви той на профила си във Фейсбук.

Четете още

Избор на редактора