Бащата на Луис Диас е свободен след 13 дни плен

Бащата на родения в Колумбия футболист на Ливърпул Луис Диас е бил освободен от левите партизани, които го отвлякоха преди 13 дни, твърдят полицейски източници и местни медии, съобщи BBC.

Луис Мануел Диас беше предаден на служители на ООН и католическата църква от членове на Армията за национално освобождение (ELN). Той беше отвлечен на 28 октомври в родния град на семейството Баранкас.

Арестувана е и майката на футболиста, но за часове е освободена.

Местните медии казаха, че г-н Диас е пътувал с военен хеликоптер до град Валедупар, където ще премине медицински преглед, преди да бъде върнат при семейството си.

Според властите той е в добро здравословно състояние, без признаци на малтретиране.

Според вестник El Tiempo е имало сълзливи сцени в квартала, където е живяла двойката, като членове на семейството са се качвали в колите си, за да карат по улиците и празнуват щастливата развръзка. Повечето от тях бяха облечени с фланелки на отбора на Ливърпул с номер 23 и името на Луис Диас.

Луис Алфонсо Диас, братовчед на бащата на футболиста, каза пред Caracol Radio, че е „емоционално“ да научи, че е бил освободен „след толкова много дни на тъга“.

„Изпитваме голямо удовлетворение, радваме се, че всичко приключи“, добави той.

Президентът на Колумбия Густаво Петро реагира на X, бивш Twitter, със съобщението: „Да живее свободата и мирът“.

Четете още

Избор на редактора