Баща отвлече детето си от забавачка в Кърджали

Мъж на 37 години, разбил входната врата в детска градина в Кърджали и взел принудително 5-годишното си дете от детското заведение, е установен и задържан при съвместни действия на Областните дирекции на МВР в Кърджали и Пловдив днес, съобщиха от Областната дирекция на МВР в Кърджали.

Сигналът за произшествието е подаден около 9:00 ч. на тел.112. По първоначални данни мъжът е разбил врата в детската градина, заплашил персонала, взел 5-годишното си дете и отпътувал в неизвестна посока с лек автомобил „Хюндай“. Незабавно е задействан целият състав на Районното управление в Кърджали, автомобилът е подаден на съседните областни дирекции на МВР.

Пловдивски полицаи установили и спрели колата на автомагистрала „Тракия“. В момента бащата, детето и бабата по бащина линия, са в Районното управление в Раковски. Предстоят съвместни действия за задържането на мъжа и конвоирането му до Кърджали. Образувано е досъдебно производство по текстове от Наказателния кодекс за хулиганство и предстоят процесуално-следствени действия под надзора на Районната прокуратура.

От полицията коментираха за БТА, че мотивите за деянието тепърва ще се изясняват, след като мъжът бъде конвоиран в Кърджали. През настоящата година на територията на област Кърджали не е имало друг подобен случай.

Четете още

Избор на редактора