Бебетата останаха сираци. Татко им Гроздан се отрече от тях

Бебетата на Караджов останаха сираци. Татко им Гроздан публично се отрече от тях „Тази неделя“ по бТВ. Акушерка беше Мария Цънцарова, на която щяха да й паднат очилата от изненада при чутото.

Регионалният министър в оставка направи изявлението си театрално, като попита предварително в коя камера да гледа с очите си – признак според него на откровение и истина.

Ние се махнахме от Кирил Петков, не той от нас. Коалицията беше бутната от невъзможността на ПП да работи в консенсус, заяви преди това Гроздан Караджов. Той бил обиден, че Кирил Петков „в яростта си започна да ни обвинява, че сме мафията“.

Гроздан Караджов обясни, че никога не е искал пари за 8 фирми и отрече да е изричал „бебетата ми плачат“. Без да уточни, че това са думи, приписвани на Слави Трифонов. В оригинал „парите, защото бебетата на Караджов плачат“.

„Това е фантазия на Кирил Петков“, коментира Караджов и допусна, че по-скоро това е част от шега на премиера в оставка. „Не знам за какви бебета говори. Тази дума изобщо не е част от моя речник. Аз никога не съм го произнасял. сещам се за близък разговор до този, в който аз му обяснявах: Кирил, ти вече си отгоре върху държавата. Ти си като баща на всички. Трябва да имаш държавнически подход и всички тези фирми, които строят по пътищата, ако изведнъж спрат да го правят, ще загубим човешки животи. Ще увредим здравето на много хора, което е самата истина. В този смисъл трябва наистина държавнически да балансираш приеми. Казах му, че всички те са и твои деца. Негови обаче. След това той в срещи каза: ония, твоите бебета. Това си беше някаква негова шега“, обясни Караджов.

Освен това Караджов показа публикация и заяви, че „бебетата“ са на Асен Василев.

„Това е септември 2021 г., когато Асен Василев и служебните министри, между които е и Кирил Петков, искат да разплатят милиард и 300 милиона на „бебетата“. Тоест това е половин година преди изобщо аз да се появя на сцената. „Бебетата“ са на Асен Василев. „Бебетата“ са на Кирил Петков.  Премиерът обеща да плати над 1,1 милиарда лева на пътните фирми до 30 юни, който премина. Аз никога не съм обещавал на някого да се плати нещо. Това е е в главата на този човек, който фантазира по невероятен начин и това уврежда управлението на страната. Това беше целият гигантски проблем. Да не искаме повече да сме свързани с него. Ние се махнахме от Кирил Петков и от управлението, не той от нас и в яростта си да си запази властта той започна да обвинява, че сме мафията“, поясни Караджов.

Четете още

Избор на редактора