Бебе, родено в шестия месец, оцеля по чудо

Бебе, родено в шестия месец, оцеля по чудо в Дубай, съобщи thenationalnews.com.

Щастливата майка на момиченцето, което вече процъфтява у дома, призова други родители, изправени пред подобни предизвикателства, никога да не губят надежда.

Шаникуа Ив Мукаса тежеше едва 537 грама и имаше само 50 процента шанс да оцелее, след като се появи на бял свят в началото на юли.

Тя прекара 104 дни под грижите на лекарите в болница Aster – Mankhool, преди да бъде изписана в края на октомври миналата година.

„Това беше чудо, каза майката Уини Атиено Муга. – След много молитви, много безсънни нощи, бебето ми живее с нас в нашия дом.“

32-годишната Муга, рецепционистка в частна компания в Дубай, каза, че дъщеря й е живото доказателство за силата на чудесата.

„Благословени сме да я имаме тук точно сега, след като бяхме почти безнадеждни“, каза тя.

След преждевременното раждане на бебето Шаникуа на 10 юли Муга и съпругът й Едгар Мукаса нямаха търпение да бъдат у дома с дъщеря си след толкова емоции.

Сега майката си спомня травматичното преживяване от влизането в болница след кървене и силна болка, което предизвика ранно раждане.

„Казаха ми, че съм на път да родя, разказа тя.- Бях само на 23 седмици и 6 дни от бременността си. Беше нормално раждане, но не можах да видя бебето си до следващия ден, тъй като не плачеше и не дишаше и го отведоха в интензивното отделение. Видях я на следващия ден, вътре в инкубатора.“

„Бях шокирана, когато я видях за първи път, продължава разказа си Муга. – Ушите и ръцете й бяха несъразмерни с тялото, което беше покрито с косми. Не мислех, че ще оцелее.“

40-годишният баща похвали персонала на болница Aster – Mankhool, като си спомни как ранното раждане е хванало двойката неподготвени.

„Бях онемял, тъй като това беше рядък случай, каза той. – С невероятната помощ на болничния персонал и нашите молитви – бебето ми оцеля и живее щастливо с нас. Тя е боец.”

Четете още

Избор на редактора