Без независими кандидати на парламентарните избори

Вчера изтече срокът за подаване на документи за регистриране на инициативни комитети както в Централната избирателна комисия (ЦИК), така и в районните избирателни комисии. В ЦИК подадоха документи и регистрирахме за участие в изборите за членове на Европейския парламент (ЕП) от България три инициативни комитета за издигане на трима независими кандидати за членове на ЕП. Това съобщи на брифинг заместник-председателят на ЦИК Росица Матева.

В районните избирателни комисии информацията, която получихме, е, че няма регистриран нито един инициативен комитет за участие на независим кандидат в изборите за Народно събрание (НС) на 9 юни, каза Матева.

Тя отбеляза, че до изборите остават 40 дни. Подготовката на ЦИК върви нормално, посочи Росица Матева. Приемаме своите решения преди сроковете по хронограма, както и с оглед предстоящите празници и почивни дни, така и с оглед обстоятелството всички ангажирани в изборния процес да могат да предприемат своевременно действията, които се регламентират от решенията на ЦИК, каза тя.

Матева припомни, че документи за регистрация са подали 23 партии и 11 коалиции, и отбеляза, че на една партия е била заличена регистрацията. Останаха регистрирани и ще участват в изборите 22 партии и 11 коалиции. От тях една партия и една коалиция са регистрирани само за участие в изборите за народни представители, каза Матева.

Четете още

Избор на редактора