Без синя зона днес и утре в София за празника

По случай Националния празник на България на 3 и 4 март зоните за почасово платено паркиране в София няма да работят, съобщават от Центъра за градска мобилност.

Пържествата по случай годишнината от Освобождението на България ще започнат от 11.00 часа пред Паметника на Незнайния воин в столицата, където ще се състои церемонията за издигане на националното знаме на България.

От 12:00 часа пред сградата на администрацията на президента започва тържествена смяна на гвардейския караул. За 18:30 часа пък е планирана тържествена заря на площад „Народно събрание“.

От Националната служба за охрана (НСО) съобщиха, че ще предприемат мерки за гарантиране на сигурността на жителите и на гостите на София.

Служителите на НСО ще извършват проверки за предмети, общоопасни средства и вещества.

Освен това гражданите ще бъдат проверявани с металдетектори за наличие на огнестрелни и хладни оръжия, остри предмети, експлозиви и леснозапалими вещества, източници на йонизиращи лъчения, фойерверки и други пиротехнически изделия.

Тези, които носят обемисти багажи, няма да бъдат допускани до мероприятието. Достъпът на лица във видимо неадекватно състояние също ще бъде ограничаван.

Още по темата

Избор на редактора