Хванаха плувеца Антъни Иванов с канабис

Плувецът Антъни Иванов е бил арестуван в Благоевград, съобщи struma.com, a впоследствие и bTV потвърди информацията, позовавайки се на свои източници.

Иванов е бил арестуван със свой приятел, у когото е открита стъклане лула с канабис. В Антъни Иванов пък е открит гриндер с наличие на същото вещество.

Арестът е извършен при проверка в благоевградския квартал „Еленово“, а откритото вещество у двамата е било на стойност 0,4 грама, като е реагирало положително на канабис. По случая е образувана преписка, а тази сутрин Антъни Иванов си качи снимка от басейн, правейки своята тренировка.

Малко след излизането на новината, самият Иванов коментира пред bTV:

„Не беше както излиза навсякъде. Не сме зад решетките. Имаше малко количество в нас. Полицаите ни претърсиха. Лошо стечение на обстоятелствата. Предложих да ми направят тест, полицията не искаше. След това ни пуснаха.

Просто така се случи, бях заедно с един мой приятел, с който не се бяхме виждали отдавна. Имахме намерение, но не го направихме.

Полицаите казаха, че става дума за много малко количество като грамаж, за да има някакви сериозни последици върху мен. Питаха ме откъде е закупен наркотикът, но аз не мога да отговоря, тъй като не съм извършил покупката.

Определено лоша реклама, не е било планирано, не съм искал да направя нещо такова. В момент на слабост. Вече съжалявам и не искам да се повтаря“.

Той на няколко пъти уточни, че до употреба на веществото не се е стигнало, но то е било в неговия джоб.

Припомняме, че плувецът е със спрени състезателни права заради нарушени антидопингови процедури, като провинението му бе, че е избегнал допинг проверки.

Четете още

Избор на редактора