Близки на убития в Цалапица искат връщане на смъртното наказание

Десетки близки, роднини и приятели на 24-годишния Димитър Малинов от Цалапица, който бе убит преди два месеца и половина, отново излязоха на протест на кръговото кръстовище Орта хан на пътя Пловдив – Пазарджик тази вечер.

За пореден път хората настояха за справедливи присъди за близнаците Валентин и Борислав Динкови, обвинени в лично укривателство и подпомагане на сочения за убиец на Митко – Рангел Бизюрев.

Протестиращите отново изразиха възмущението си от липсата на напредък в разследването на жестокото убийство, извършено на 20 юли в Цалапица.  Около 18.00 часа те блокираха кръговото кръстовище и с плакати в ръце скандираха „Справедливост за Митко“, „Аз съм Митко и няма да мълча“ и др.  С минута мълчание почетоха паметта на убития Митко.

На кръговото се образуваха километрични колони от автомобили. Но когато хората се отдръпнаха зад мантинелите, за да пропуснат колите, шофьорите с клаксони и жестове ги подкрепяха. Майката на убития младеж Атанаска Бакалова отново призова сочения за убиец на сина и – Рангел Бизюрев, да се предаде и да разкаже истината за станалото.

Според протестиращите арестуваните братя близнаци Валентин и Борислав Динкови са съучастници в престъплението. Но недоволните смятат, че техните родители също са виновни и искат наказание и за тях.

Според майката на убитото момче протестите ще продължават, докато има развитие по разследването и всички съпричастни и съучастници получат наказанието, което законът предвижда.

„Ние искаме доживотен затвор без право на замяна или да се върне смъртното наказание“, каза още Атанаска Бакалова.

Припомням, че хората в селото вече два месеца протестират непрекъснато с искане истината да се разкрие, а разследването да бъде прозрачно, обективно и експедитивно.

Четете още

Избор на редактора