Блинкен си купи плоча на Тейлър Суифт от Пекин

Държавният секретар на САЩ Антъни Блинкен грабна албум на Тейлър Суифт заедно с един от класическия китайски рокер Доу Вей по време на неочаквано посещение в магазин за плочи в Пекин в петък след разговори в Китай, имащи за цел да облекчат напрежението между суперсилите, съобщи Ройтер.
На път за летището след посещение, включващо среща с китайския президент Си Дзинпин, Блинкен се появи в магазина за плочи LiPi в района на изкуствата на китайската столица, където собственикът му предложи албум на Доу Вей, който той купи заедно с плочата на Суифт от 2022 г. „Полунощи“.
Една от целите на пътуването на Блинкен е да подчертае значението на това, което Държавният департамент нарича „връзки между хората“ като част от усилията за подобряване на отношенията.
В магазина за грамофонни плочи в Пекин той определи мега поп звездата Суифт, чиито хитове включват „Bad Blood“ от петия й албум през 2014 г., като успешен американски износ.
През 2019 г. албумът на Swift „Lover“ счупи нов рекорд за международен изпълнител в Китай, тъй като надхвърли един милион комбинирани общи стриймвания, изтегляния и продажби в рамките на седмица след издаването му. Комбинираната сума го направи най-консумирания дългосвирещ международен албум в Китай за толкова кратко време.
Блинкен, запален музикант и китарист, описа музиката като „най-добрия свързващ елемент, независимо от географията“ и каза, че обича виниловите плочи заради нотните бележки.
Попитан от собственика на магазина каква музика обича, Блинкен, който е на 62 години, каза, че обича всичко, но добави: „Малко съм останал в 70-те години.“

Четете още

Избор на редактора