БНР забрани интервю на Волгин с Митрофанова

Българското национално радио спря излъчването на интервюто на Петър Волгин с руския посланик у нас Елеонора Митрофанова.

Това бе съобщено от Волгин във Фейсбук. Той прави намек, че спирането на интерюто е цензура след политически натиск от Делян Пеевски.

До момента няма официално съобщение на БНР.

Вчера, след новината за поканата към руската посланичка, от посолството на Украйна излязоха с официална позиция. В нея се заявява, че предаване по БНР сее руска пропаганда и дезинформация. Посолството определя предаването на Волгин като „дискредитирано от години“ и „подкрепящо наративи на руската агресия и хибридната война“. За Волгин пък казват, че извършва „хибридната дейност, дезинформация и подмяна на ценности, използваки за тази цел медийната независимост и свободата на словото.

По-късно с позиция излезе и санкционирания по „Магнитски“ и кандидат за председател на ДПС Делян Пеевски. Той заяви, че е недопустимо е БНР да стане съучастник в руската хибридна война. ДПС приема гостуването на Митрофанова в ефира на общественото радио като груба демонстрация на незачитане на националния суверенитет, общоевропейски позиции и ценности, както и погазване на националните интереси на България. Пеевски настоя още СЕМ и другите регулаторни органи да се самосезират, за да не се допусне подобна провокация в национален ефир, припомня Офнюз.

Четете още

Избор на редактора