Боби Михайлов хвърли оставка

Борислав Михайлов подаде оставка като президент на БФС. Това обяви самият той след събирането на Изпълнителния комитет.

Решението му идва след ексцесиите преди евроквалификацията между България и Унгария в София. Тогава се организира протест пред националния стадион “Васил Левски“, който завърши с безредици.

„Казвам това и няма да отговарям на въпрости. До тук се стигна и благодарение на вас“, коментира Михайлов на днешната пресконференция.

„Подадох оставка. Откакто се завърнах начело на БФС, ръководството на футбола и цялата администрация, бяхме подложени на нечуван натиск, критики, лъжи и агресия, но въпреки това успяхме да изпълним голяма част от целите, които заложихме в стратегията ни за развитие, която беше приета на последния конгрес, който спечелихме. Националният отбор не се представи на нивото, което всички искахме. Когато става въпрос за топка, няма как да се дадат гаранции за успех. Всичко останало, което е зависило от мен, е изпълнено“, каза Борислав Михайлов.

„БФС е една от първите напълно дигитализирани федерации в Европа и света, за което получихме отлични оценки от ФИФА и УЕФА. Изградихме система за развитие на таланти и модерна методика, която предстои да бъде представена през декември. Подобрихме състезанията под шапката на БФС, за да може все повече млади таланти да се докосват до мъжкия футбол, добави той – Успяхме да подпишем анекс за телевизионните права, с което приходите на клуба ще нарастнат с над 30 процента в рамките на действащ договор. Имаме партньорски отношения с изключително сериозни компании, които се обвързаха с БФС“.

Михаил Касабов ще е временният президент на БФС. Това стана ясно след днешния Изпълком, на който Борислав Михайлов подаде оставка. Досега Касабов заемаше поста вицепрезидент на Българския футболен съюз. Той поема поста, след като другият вицепрезидента Емил Костадинов е отказал. Именно Касабов наследи Михайлов и през 2019 година, когато легендарният вратар подаде за първи път оставка, като президента на БФС през 2019 година.

Касабов ще бъде президент до провеждането на нов Конгрес за избора на ново ръководство на българския футбол, който се очаква да бъде около 15 март 2024 година. Датата ще бъде обявена официално на 6 декември.

Часове преди заседанието на Изпълнителния комитет на БФС на Националната футболна база „Бояна“ се засили полицейското присъствие.

Там имаше две водни оръдия, над 20 буса на жандармерията и над 15 патрулки за 20-ина журналисти, които чакат отвън. Причина за това засилено полицейско присъствие е, че БФС са подали сигнал, че ще има протест.

Четете още

Избор на редактора