Божков за първи път пред медиите след завръщането

15 дни след като се върна изненадващо от Дубай и 4 дни след като Софийският апелативен съд го пусна от ареста, бизнесменът Васил Божков ще говори за първи път пред медиите. По съображения за сигурност той ще отговаря на въпроси чрез видео връзка, съобщиха от „Нове холдинг“.

След като повече от три години и половина Божков се укриваше от правосъдието, по твърдения на защитата и на екипа му той е решил да се върне в страната, за да изчисти името си.

Бизнесменът беше арестуван още на летището в София, но остана в ареста само 11 дни. Във вторник Софийският апелативен съд му определи втората по тежест мярка за неотклонение – домашен арест, който да се контролира с електронна гривна, припомня БНР.

Обвиненията срещу Божков са групирани в три дела – хазартно, криминално и за незаконно държане на културни ценности. След завръщането си от Дубай той беше призован и като свидетел по разследването за изнудване, заради което миналия март за 24 часа в ареста бяха бившият премиер Бойко Борисов, бившият финансов министър Владислав Горанов и пиарът на ГЕРБ Севделина Арнаудова. По това дело, по което Божков дава показания близо 8 часа, прокуратурата проверява твърденията му, че е плащал такса „спокойствие“, за да върви хазартният му бизнес.

Четете още

Избор на редактора