Борисов: Народът иска от нас 80 лв. ток

Бойко Борисов вдигна завесата и разкри менюто на властта. В жегата. В Перник. Хората са излъгани и народът е сварен като жаби. Това каза лидерът на ГЕРБ по време на визитата си.

„Ние не правим коалиции, просто работим за хората. Не може да лъжеш народа, грешката на управляващите сега е, че се опитват да излъжат хората. Излъгаха ги. Народът толкова вече го изцедиха с цените и инфлацията, че действително е уплашен, и ако има промени, иска гаранции, че ще се върнем на 80 лв. тока, 35 лева газа. Свариха народа като жаби“, заяви Борисов.

Според бившият премиер няма значение датата за предсрочните парламентари избори.

„Да искаш избори сега и да искаш да управляваш сега – държавата е тотално счупена, и надеждата, че ще се оправи през следващите 6-8 месеца, я няма. Сега битката е колко може да се дооткрадне, и да обвинят някой друг за това. Знаят, че на 16 ноември ще са изборите. Питайте Корнелия – тя знае. Или октомври. Все тая. Те не се съобразяват с Конституцията и върховенството на закона. Дори и да си тръгнат, Нинова ще се е заключила в кабинета си и няма да я изкарат оттам лесно“, коментира Борисов.

Вчера беше един много тъжен ден за българската демокрация. Това заявяват в позиция от Съюза на демократичните сили (СДС), които са партньор на ГЕРБ.

„В името на властта, парламентарната група на така наречената градска десница – „Демократична България (ДБ)“, гласува против предложенията председателят на Комисията за противодействие на корупцията и отнемане на незаконно придобитото имущество (КПКОНПИ) да не е принадлежал към комунистическите репресивни органи“, пишат от СДС.

Четете още

Избор на редактора