Бой в парламента! ДПС срещу Възраждане

С бой между депутати на ДПС и „Възраждане“ започна днешното заседание на парламента.

Заседанието за почна с регистрирани 121 депутати, но в знак на протест част от опозицията окупира трибуната на Народното събрание и се опита да блокира работата на Народното събрание, което днес провежда извънредно заседание. Все пак има кворум и заседанието бе открито от председателя Росен Желязков.

Десислава Атанасова от ГЕРБ-СДС направи процедурно предложение депутатите да говорят от място с микрофон заради блокираната трибуна. Предложението беше прието с мнозинство.

Опозиционерите обаче бързо измислиха нов ход – да изключат колоните, за да не се чува звук. Това вбеси депутатите на ДПС, като първи скочиха Делян Пеевски и Йордан Цонев, за да свържат отново кабелите. Там обаче се спречкаха с двама възрожденци, с които се задърпаха за саката, а един от квесторите се опита да ги разтърве, съобщава 24 часа.

Пеевски все пак успя да изтръгне кабела. Колегата му Цонев се наведе, за да го свърже отново, а лидерът на групата на ДПС се наведе над него, за да го пази, докато останалите от групите им се блъскаха отзад.

Последва и оплакване – Ивелин Първанов от „Възраждане“ каза от трибуната, че Марио Рангелов от ДПС го заплашил, че ще го убие в Плевен. Въпреки боя заседанието продължи успоредно.

„Не са мъже, а плюнки, коментира Пеевски по отношение на „Възраждане“ – Парламент има и ще работи. Парламентът работи нормално. Всичко се приема. Отпадна таксата за влизане в Шенген. Няма да се подадем на натиска“.

„Това, което се видя днес, е най-унизителното състояние на българския парламент, откакто той съществува – сподели лидерът на БСП Корнелия Нинова – Борисов, Кирил Петков, Христо Иванов, към вас се обръщаме, това ли ви е евроатлантическият живот в България и европейски парламент. Това са основните виновници да се случи това, което видяхте днес“.

„Думата „парламент“ означава да се говори, а не да се блокира говоренето“, заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов за случващото се в парламента.

Четете още

Избор на редактора