Бомбеното шоу не спира. Днес числото е 15, градът Стара Загора

Бомбеното шоу в училищата в страната не спира. Днес градът отличник е Стара Загора, а числото – 15. Заплашителни имейли за поставени взривни устройства бяха получени в 15 училища в Стара Загора, съобщава NOVA. 15 сигнала са получени и в Добрич.

Вчера сигнали бяха получени в редица градове в страната.

„Към момента няма реални заплахи нито за образователната система, нито за изборите. Докато не видим ясно установен източника – не можем да кажем със сигурност точно откъде идват заплатите и кой ги извършва“, заяви президентът Румен Радев.

Бомбените заплахи към училищата започнаха преди 3 дни в София. На 27 март десетки училища в Бургас, Варна и София получиха сигнали за поставени взривни устройства.

Идентична бе и ситуацията на следващия ден, когато бомбени заплахи имаше в столицата и Сливен. Сигнали постъпиха и на 29 март в Бургас.

Вътрешният министър Иван Демерджиев заяви, че ще бъде сформирана междуведомствена група, която да разработи процедура за реагиране при заплаха за поставено взривно устройство в „обекти от критичната инфраструктура. По думите му заплахите са част от хибридна атака, идваща от Русия.

ЦИК също се разтревожи за сигурността в деня на вота и изпрати писмо до МВР с искане за указания как да процедира при получаване на сигнал за бомба по време на изборите.

Четете още

Избор на редактора