Борисов: Ако беше коалиция, с Петков щяхме да сме премиери

Това не е коалиция, ако беше, с Кирил Петков щяхме да сме двамата премиери, коментира лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов новата форма за управление, за която се договориха с ПП-ДБ.

„Поздравявам лидерите на „Да, България“ и на „Продължаваме промяната“. Съветвам ги да не четат сайтове и да не гледат телевизии. Тези, които биха казали нещо срещу такова правителство, работят срещу цялата политическа система“, заяви Борисов.

Той беше категоричен, че не знае имена на министри, те зависели от акад. Денков и Мария Габриел.

„Наричам го отговорно поведение на диаметрално противоположни като омраза партии, в същото време със 100% еднакви програми. Това дава възможност като се загърби егото, да се преодолее хаосът и кризата“, допълни Борисов.

„Юни месец нямаме държава. Затова настоях аз Асен Василев да е министър на финансите, за да може това, което е планирал, да го направи. Веднага трябва бюджет, да се довърши съдебната реформа, законите на Крум – за месец, два. Като се случат 3-4 хубави неща, пак да отидем на избори, пак да се мразим, то няма да ни мине, ние няма да се заобичаме“, каза още лидерът на ГЕРБ.

Това не е коалиция, заяви и Кирил Петков. „Коалицията се прави, когато има доверие. Но ние, както казах и преди, си нямаме. И защото си нямаме, трябва да влезем в тази сложна конструкция на сменяне на министър-председател след 9 месеца.“, коментира лидерът на „Продължаваме промяната“.

Постът беше публикуван във фейсбук в профила на Лена Бориславова. В него Петков съобщава, че няма да е министър в правителството на Денков.

Четете още

Избор на редактора