Борисов иска да делкат 50:50 и регулаторите, и министрите

Щом казват да има 50 на 50 в регулаторите, нашият следващ отговор е да има 50 на 50 и в министерствата. Това каза днес в Плевен лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, който участва в откриването на регионална академия на Младежки ГЕРБ.

По думите му доверието е паднало до ледена епоха. Той подчерта, че целият Министерски съвет на „Продължаваме промяната-Демократична България“, а на ГЕРБ е само едно министерство.

„Такава е тактиката на Петков. В момента той има всичко. Стъпките трябва да бъдат направени от тях. И изведнъж сега те се държат като в предизборна кампания. Почват да нападат ГЕРБ. Все едно досега не сме управлявали заедно. По никакъв начин не се разбират, че той има всичко – всички министри“, посочи още Борисов.

Относно вероятността за предсрочни избори, лидерът на ГЕРБ каза:

„Ако постигане на разбирателство се окаже невъзможно, господин Петков ви отговаря: страните се договарят заедно с изборите за европейски парламент да се проведат и предсрочни парламентарни избори с цел намаляване на риска от политическа нестабилност и отклоняване от проевропейския път на България. Те са ви отговорили, защо ме питате мен“.

Четете още

Избор на редактора