Борисов: Имаше натиск отвън за вътрешния министър

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов заговори за натиск отвън за позицията на вътрешния министър в родното правителство, съобщава БНР.

„Нещо недопустимо, нещо действително излагащо за България, защото от държави, включително и нечленки на ЕС, започнаха да се обаждат от името на Кирил Петков, да ме натиснат за вътрешния министър“, заяви той.

Той е категоричен, че няма вариант за подкрепа на втори кабинет с мандат на ПП-ДБ.

„Срещнах се лично с лидерите нa „Продължаваме промяната“ (ПП) Асен Василев и „Демократична България“ (ДБ) Атанас Атанасов в четвъртък и в петък, заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов пред журналисти в Народното събрание по повод провалените преговори за съставяне на правителство.

Той допълни, че няма значение къде са се срещнали.

„В нашата парламентарна група и партия категорично никой не желаеше да разговаря с тях – никой, защото през всички преговори са се наслушали на обиди“, коментира Борисов.

„В петък бях получил SMS от Василев все пак да се срещнем и да направим правителство. Благодаря му, че се отзова веднага, след като му се обадих“, посочи лидерът на ГЕРБ и допълни, че в четвъртък е казал на Атанас Атанасов, че прави всичко, за да се случи това.

„Много исках да има правителство“, заяви Бойко Борисов и допълни, че по тази причина от ГЕРБ са избрали преговорен екип, който близо 20 дни е преговарял по всички точки.

„През това време чухме какви ли не обиди с цел да ни сплашат“, коментира още лидерът на ГЕРБ и добави, че не се плаши така лесно, както си мислят.

Борисов каза и че и сега, както винаги, е бил диалогичен и отстъпчив, и е поставил държавата пред партията си.

Четете още

Избор на редактора