6.7 C
София
неделя, 4 декември, 2022

Борисов кани да управляват заедно всички без БСП и “Възраждане”

Бойко Борисов вижда бъдещото управление на страната съставено от представители на всички партии, представени в парламента, без БСП и “Възраждане”. Лидерът на ГЕРБ допуска да участват даже министри на Радев от служебното правителство. Той направи изявлението пред журналисти в Стара Загора.

Борисов уточни отново, че не кани за коалиция, а за консултации за политики и закони, които трябва спешно парламентът да приеме.

“Сериозно, ако искаме стабилност в България, колкото и да не ми харесва и на колегите от ГЕРБ, вариантът е между ПП, ГЕРБ, ДБ, ДПС, Стефан Янев по различни политики”, каза Бойко Борисов.

Той дори допусна и вариант част от настоящите служебни министри да останат в бъдещо правителство, ако “Радев иска да участва и да носи отговорност”.

С голямо уважение ние се отнасяме към „Възраждане“, но проблемът там е идеологически – те са за излизане от НАТО и от ЕС, да не се влиза в еврозоната и да не се преговаря за помощ за Украйна. Затова с „Възраждане“ трудно можем да направим правителство, заяви Бойко Борисов.

Той призова всички политически сили да се смирят, така както от ГЕРБ са се смирили след резултатите от изборите. Според Борисов хората са „обезверени, уплашени от войната, която става все по-жестока и все по-страшна“.

spot_img

Още по темата

spot_img

Последни новини