18.5 C
София
събота, 1 октомври, 2022

Борисов ще подкрепи бюджета, иска да избива зъби

“Коалицията сама се свали заради корупция”, заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов по време на среща със симпатизанти на партията в Монтана. По традиция срещата бе излъчвана на живо във фейсбук.

Според него това е причината за първия в историята на България успешен вот на недоверие. (Вотът беше внесен от ГЕРБ-СДС.) Борисов заяви, че по време на досегашното управление са се разразили редица скандали в държавата, с взаимни обвинения между членове на правителството “Петков”.

„Добре, че беше този вот на недоверие, за да разберем, че всичко е било само за пари“, каза Бойко Борисов. И заяви в характерния си стил: „Нито една лъжица асфалт не е сложена, имаше разруха по българските пътища година и половина!“

Според Борисов актуализацията на бюджета, която предлага правителството в оставка, не е добре изготвена. Депутатите от ГЕРБ-СДС обаче щели я подкрепят с мисъл за хората. Щели да настояват и за приемането на собствените им предложения.

“За да им избием зъбите на приказките, че заради ГЕРБ няма да получат пенсионерите пари, ще подкрепим бюджета. Аз помагам, но в кошара не вкарвам”, изтъкна Борисов

„На България ѝ трябва нормално дясноцентристко управление“, обяви бившият премиер. „Оценките се дават на избори. Ако успеят сега да направят правителство, есента ще катастрофират така, че ГЕРБ ще се върне с пълно мнозинство“, смята лидерът на партията.

Бойко Борисов критикува кабинета в оставка за твърденията, че инфлацията е привнесена отвън. И заяви за пореден път, че ако ГЕРБ са били на власт, горивото нямаше да е на такава висока цена.

Вицепремиерът Корнелия Нинова отговори на Борисов във Фейсбук:

“Бойко Борисов е готов да хвърли държавата в хаос, само и само да спаси себе си. Казал днес, че ако той е на власт, няма да има повишаване на цените. Инфлацията не била привнесена, защото поскъпнали стоки, произведени в България. Има ли някой, който да вярва на този човек? Представители на ГЕРБ, които разбират от икономика, слушат тези глупости и ръкопляскат. Поне заради собственото си достойнство му направете един кратък курс. Кажете му, че български стоки се произвеждат с вносни енергоносители. Че това са борсови стоки.”

 

spot_img

Още по темата

spot_img

Последни новини