Борисов: Министри се държат като партийни секретари

Ще имаме сериозни разговори, много от министрите са се превърнали в партийни секретари. Помня, когато се скриха от срещите, когато трябваше да се вземат решения, за реакторите, за оръжията за Украйна. Просто се скриха, заяви в Народното събрание лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

Тече пропаганда, която няма да се отрази добре на ротацията, каза още Борисов, който коментира и последните местни избори.

„Свидетели сме в София на най-мащабното купуване на гласове. Ако е вярно това, което казва съдът след експертизи, флашки и т.н., при които за кмет на София бе избран Васил Терзиев. Това е чудовищно купуване на гласове от бели якички. Няма ги гласовете в 300 секции, не излизат, това е манипулация на вота“, категоричен бе Борисов.

Корупцията в спортното министерство и мълчанието продължава, страховито е мълчанието там, каза още Борисов по повод на случващото се в спортното ведомство.

„Забелязвам пътувания из страната, сега се намеква за пътуване за Щатите 20 дена преди ротацията. Още не е минала оценката за министрите, не са договорени, от друга страна ми казват нашите министри ще продължат да управляват и ще правят каквото си искат и ще пътуват, където си искат, министри с по 30 000-40 000 командировъчни, това е чисто разхищение, подчерта Борисов.

Казахме вече, че ще намалим данъчните разходи, ще намалим, а сега гледам 40-50 човека са се нагласили да ходят в Щатите. Подкрепата не означава самоцелно да подкрепяме, подкрепяме това, което е правилно. Тази разходка за 5 дни във Вашингтон щом смятат, че има полза за държавата, тогава ще кажа: убедиха ме, припомни лидерът на ГЕРБ.

Четете още

Избор на редактора