Борисов наруга ПП-ДБ и отиде да играе мач

Дори в разгара на политическата криза в страната, Бойко Борисов не загърбва футбола. Лидерът на ГЕРБ се отдаде на любимия си спорт в следобедните часове след като приключи заседанието на Народното събрание.

Бившият премиер излезе на терена за своя отбор на „Бистришките тигри“, който срещна „Ботев“ (Враца) от Държавното първенство по футбол за ветерани.

Преди мача Борисов наруга ПП-ДБ, че не мислят за България. „Слушах наглостта на Лорер, каза Борисов. В компютъра си имам поне 4 състава на кабинет.Трябва да се направи кабинет от личности, иначе бюджетът няма да бъде приет“, каза още Борисов.

„Чухме ги ясно. Ние имаме избиратели, имаме симпатизанти, имаме програма, ние сме победили и изведнъж някакво нахално самочувствие просто няма да търпим.

В тази ситуация отговорността на всички партии, включително и „Възраждане“, е да се направи един кабинет от личности, защото при тази ситуация бюджет няма да бъде приет“, каза още той.

Лидерът на ГЕРБ толкава се разгневи на ПП-ДБ, че предложи Асен Василев да е пожизнен финансов министър, за да си оправи огромния дефицит.

Василев коментира, че ГЕРБ са спечелили изборите, затова те трябва да реализират първия мандат под една или друга форма. „Ако не успеят, ние вече сме заявили програмата и състава на кабинета си. Кабинетът, предложен от нас, се решава от ПП-ДБ“, обясни той, цитиран от Нова тв.

Василев коментира думите на Борисов за пожизнен финансов министър, че в последните 2 г., в които е участвал във финансите на държавата, бюджетният дефицит е 2.9% и 3%.

Четете още

Избор на редактора