Борисов не си дава имунитета, ПП-ДБ яростно го защитават

Бойко Борисов категорично отказа да си даде имунитета, а в същото време лидери на ПП-ДБ като Кирил Петков и ген. Атанасов го защитиха и видяха в атаката към него опит да се провали създаването на правителство.

„Две години бях без имунитет, сега категорично няма да го дам, защото трябва да си сляп да не виждаш какво се случва в момента“, коментира в парламента лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов. Това се прави, за да няма правителство, смята Борисов.

„Не съм имал, нямам и няма да имам никакъв имот в Испания“, коментира Борисов и възобновеното дело „Барселонагейт“. По него като ключов свидетел днес е призована манекенката Ивайла Бакалова.

Софийската градска прокуратура предложи вчера на главния прокурор да поиска от Народното събрание да снеме имунитета на Бойко Борисов.

„Това не е случайно. Виждам атака срещу ГЕРБ и „Продължаваме промяната-Демократична България“( ПП-ДБ), посочи Борисов. В момента, в който приехме закона за контрол над главния прокурор, изведнъж се раздвижиха със страшна сила, започнаха атаката веднага по партията на промяната, за да блокират всякакви разговори“, отбеляза още той.

„Гешев и Радев работят да не се създаде правителство. Служебната власт има интерес да продължи до местните избори, тъй като има замисъл в президентската институция една част от служебните министри да бъдат издигнати от инициативни комитети за кметове.“ , заяви тази сутрин по бТВ председателят на ДСБ Атанас Атанасов.

Той коментира и имунитета на Бойко Борисов: „Делото се влачи от три години. През този период от време Бойко Борисов нямаше имунитет. Това е целенасочена атака срещу Борисов и е атака, която цели да се провали втория мандат за съставяне на правителство.“

„Вярваме в истинското правосъдие, но то не трябва да е бухалка”. Така и Кирил Петков защити Борисов на митинга снощи.

Четете още

Избор на редактора